• Forskare ifrågasätter Pål Krafts kritik av den kvalitativa forskningen

    I en artikel i den norska facktidskriften Rus & Samfunn kritiserar Pål Kraft, som leder ett av de stora hälsoprogrammen i Norges forskningsråd, i skarpa ordalag den kvalitativa forskningen. Hans uttalanden väcker debatt, och flera forskare ifrågasätter i sin tur Krafts uttalanden i en debattartikel i Morgenbladet.

    Läs mer
  • PopNAD:s nya redaktör vill nå ut till fler

    PopNAD har fått en ny webbredaktör i Malin Wikström, som började jobba i januari. Hennes ambition är att fler ska hitta till webbplatsen i framtiden. – PopNAD är ett smart koncept och jag trivs med att förpacka information på ett sätt som folk lätt kan ta till sig.

    Läs mer

Matilda Hellman blir ny chefredaktör för tidskriften NAD

Tidskriften Nordic Studies on Alcohol and Drugs (NAD) får en ny chefredaktör i forskaren Matilda Hellman. Hellman är bekant inom det nordiska rusmedelsområdet bland annat som projektledare i flera nordiska och europeiska projekt.

Läs mer

Experter: Nuvarande kontroll av alkoholmarknadsföring skyddar inte unga

I ett temanummer av tidskriften Addiction varnar folkhälsoexperter för att unga världen över utsätts för utbredd alkoholmarknadsföring, och för att nuvarande metoder för att kontrollera marknadsföringen är ineffektiva då det gäller att stoppa relationen mellan exponering och kontinuerligt drickande.

Läs mer

Utvärdering av NAD: "Ni gör ett mycket bra arbete"

Tidskriften Nordic Studies on Alcohol and Drugs (NAD) får positiv feedback av sina skribenter i en enkätundersökning som utfördes av redaktionen. Korresponderande författare är mycket nöjda med det redaktionella arbetet och uppskattar att NAD är en specialiserad open access tidskrift som inte erhåller publiceringsavgifter. Nordic Studies on Alcohol and Drugs har en trogen författarkår som rekommenderar tidskriften för sina medarbetare.

Läs mer
rss icon

Alkoholnyheter från NordenNyheter

Nordic welfare sparar cookies på din dator.

Läs mer om detta

Nordens välfärdscenter | tel: +46 8 545 536 00 | | En institution under Nordiska ministerrådet