English page Verkkosivu suomeksi

Ungas röster får ta plats i ny rapport

  • Välfärdspolitik
apr
2015
10

15 ungdomar fick träffas för att tala om sina erfarenheter från att bo eller ha bott i fosterhem. Fokus låg på att ta reda på vad för stöd fosterbarn behöver för att kunna flytta till eget boende. Mötet bidrog till rapporten ”Ungas röst” där ungdomarnas egna ord fick forma innehållet.

Samlingen hölls 9-10 maj 2014 på Biskops Arnös folkhögskola och arrangerades av Nordens Välfärdscenter i samarbete med sex nordiska organisationer: Pesäpuu, De 4 Årstider, Voksne for Barn, Børnerådet och Nationellt kompetenscentrum anhöriga. De deltagande ungdomarna kom från Danmark, Norge, Finland och Sverige.

I rapporten får man ta del av ungdomarnas tankar och åsikter genom citat och deras egna rekommendationer för stödjande av fosterbarn på väg ut i vuxenlivet.

-  Det hjälper att möta andra som är i samma situation som du och som kanske också har samma frågor som du har. Att kunna dela erfarenheter, att inte känna sig dum för att man undrar sådant som är självklart för andra, säger en av ungdomarna i rapporten.

Rapporten är en del av resultatet från projektet ”Nordens barn – Fokus på barn i fosterhem”.

 

Ladda ner eller beställ en tryckt version av ”Ungas röst”

Mer information om projektet ”Nordens barn – Fokus på barn i fosterhem”

Nordens välfärdscenter | tel: +46 8 545 536 00 | | En institution under Nordiska ministerrådet