English page Verkkosivu suomeksi

Välgörenhet i välfärdssamhället - hur vill vi ha det?

  • Välfärdspolitik
feb
2014
13

Vill vi ha tillbaka ett samhälle där de fattigaste står med mössan i hand och tacksamt tar emot gåvor av dem som har det bättre ställt? Det frågar sig Fredrik Hjulström, projektledare på Nordens välfärdscenter, i ett blogginlägg på Diakonibloggen, som har socialt och medialt fokus på diakoni i Svenska kyrkan.

Diakonibloggen med Fredrik Hjuströms textBakom frågeställningen ligger det stora uppsvinget för organisationen Giving people, tidigare Matkassen. Det är en ny typ av välgörenhetsorganisation. Dit vänder sig behövande barnfamiljer, beskriver sin utsatta situation och vad de behöver hjälp med. Giving people lägger därefter ut en beskrivning på sin Facebook-sida. Människor som är intresserade av att hjälpa kan få kontaktuppgifter till familjen och själva överlämna gåvorna

- Frågan är varför så många människor föredrar att personligen lämna över en gåva till nödställda barn? Blir det tydligare att behövande människor är en realitet när man får dem beskrivna för sig? Är det mer synd om barn än andra? Känner man sig mer uppskattad när man får lämna över gåvan personligen? är några av frågorna som ställs i Fredrik Hjulströms blogg.

Läsa hela inlägget här

Förstasidan på vårt häfte om BarnfattigdomLADDA NER eller beställ häftet "Fokus på barnfattigdom", som Nordens välfärdscenter har utgivit.

Nordens välfärdscenter | tel: +46 8 545 536 00 | | En institution under Nordiska ministerrådet