English page Verkkosivu suomeksi

Hvor meget hash køber man ad gangen?

  • Folkhälsa
maj
2014
13

I forhold til hvor udbredt hash er, er det forbløffende så lidt vi ved om hvordan det sælges og købes. For at forstå hvordan markedet er opbygget burde vi have meget mere viden om hvad købernes præferencer består i og hvem køberne er. Hvor meget køber de ad gangen og hvornår i en hashrygnings ’karriere’ begynder man at købe, frem for at dele mellem venner?

Nordic Studies on Alcohol and DrugsDen væsentligste grund til, at vi ikke ved så meget om disse ting er, at cannabis internationalt forhandles i sociale netværk, det vil sige mellem venner og bekendte og indendørs, langt væk fra både politiet og forskernes blik. Politiets video-overvågning af hashmarkedet på Christiania tilbage før rydningen i 2004 bidrager derfor med et par brikker til dette puslespil. På Christiania foregik handelen i det fri og køberne og sælgerne kendte ikke hinanden, særligt godt.

PopNADUd fra overvågningen viser det sig, at køberne typisk foretrækker, at købe temmelig små mængder ad gangen, gerne for 100 kroner, som svarer til tre gram hash eller to joints.

Läs mer på vår populärvetenskapliga webbplats PopNAD och i det senaste numret av vår vetenskapliga tidskrift Nordic Studies on Alcohol and Drugs!

Jessica Gustafsson

Ansvarig

Jessica Gustafsson

Kommunikationsrådgivare

-

Mobil +358-40 060 5752

Nordens välfärdscenter | tel: +46 8 545 536 00 | | En institution under Nordiska ministerrådet