English page Verkkosivu suomeksi

Turné 2016: Hvordan kan samfundet forbedre velfærden for unge?

  • Arbetsinkludering
  • Välfärdspolitik

Projektet “Unge i Norden – psykisk sundhed, arbejde, uddannelse” belyser sammenhængen mellem unges psykiske sundhedstilstand og deres situation i skolen og senere overgang til egen forsørgelse.

Projektet har indsamlet gode eksempler på virksomheder og projekter, der skaber forudsætninger for, at unge kan tage et skridt ind i samfundet gennem enten studier eller arbejde. Slutresultatet er et antal konkrete forslag til, hvad samfundet skal gøre for at forbedre velfærden for vores unge voksne. 

Velkommen til at deltage i et interessant seminar. 
Tilmelding senest den 5. oktober.

Bilden är tecknad och föreställer fyra ungdomar

Program

11.30 Vi byder på frokost

12.00 Seminaret starter

Præsentation af “Unge i Norden – psykisk sundhed, arbejde, uddannelse”

Lidija Kolouh-Söderlund, projektleder på Nordens Velfærdscenter, præsenterer projektet Unge i Norden – psykisk sundhed, arbejde og uddannelse. Projektet har mundet ud i konkrete resultater og anbefalinger til, hvad samfundet kan gøre for at forbedre velfærden for Nordens unge.

Fra kvalitativ forskning til tydelige policy-anbefalinger

Trine Wulf-Andersen, lektor på Institut for Mennesker og Teknologi ved Roskilde Universitet, fortæller om arbejdet i ”Nordisk Forskernetværk: Unge, tilhør og udenforskab” og hvordan kvalitativ forskning kan bidrage til policy-anbefalinger og praksisudvikling.

Headspace – spørg de unge!

Trine Hammershøy, direktør Det Sociale Netværk/headspace Danmark. Siden september 2013 har headspace sammen med over 400 frivillige hjulpet mere end 16.000 unge rundt om i Danmark, der kan gå direkte ind fra gaden og få hjælp af et smalt team af faglige medarbejdere og mange frivillige. Her udvikler civilsamfundet og det offentlige helt nye rammer hvor der er kun er ét eneste fokus: den unge. Det kræver kun, at man tør spørge kvalificeret, så rummer den unge selv størstedelen af svaret. 

Sociale og beskæftigelsesrettede indsatser for sårbare unge

Hvis vi ikke giver støtte i rette tid, risikerer vi, at voksne bliver så syge, at de ikke kan arbejde. Iben Norup, Post doc ved Institut for Sociologi og Socialt Arbejde, Aalborg Universitet taler om unge, der ender på førtidspension og langvarig offentlig forsørgelse, og hvad hun ser som udfordringer i velfærdspolitikken.

Paneldiskussion

Diskussion om projektets anbefalinger. Hvad skal samfundet gøre for at forbedre unges velfærd?
Moderator: Trine Sick
Paneldeltagere: Helene Valgreen (Pædagogisk konsulent, ph.d. i vejledning, Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling), Iben Nørup (Aalborg Universitet), Trine Hammershøy (headspace), samt 
Victor Aagaard (tidligere deltager i headspace).

Cirka 14.30 Afslutning

Mere information

Lidija Kolouh-Söderlund, projektleder Nordens Välfärdscenter
+46 76 000 25 42

Victoria Henriksson, kommunikationsrådgiver Nordens Välfärdscenter
+46 76 019 79 03

Arrangör: Nordens Välfärdscenter og Norden i Fokus

Händelsedetaljer

Start: 2016-10-13 - kl 11:30
Slut: 2016-10-13 - kl 14:30
Adress:
Nordisk Ministerråds sekretariat, Ved Stranden 18, København
Nyckelord:
  • Arbetsinkludering
  • Välfärdspolitik

Nordens välfärdscenter | tel: +46 8 545 536 00 | | En institution under Nordiska ministerrådet